EPC PreCheck, online tool voor gebouweigenaren

De EPC PreCheck is een online tool, bedoeld voor gebouweigenaren die hun gebouwen willen verduurzamen, zowel in de publieke als in de private sector. De EPC PreCheck helpt bij de afweging energiebesparing uit te besteden.

De EPC PreCheck is ontwikkeld vanuit het guarantEE project en wordt door de 14 partners vertaald en geïmplementeerd.

Thomas Piessens van RVO: “Veel gebouweigenaren willen hun gebouwen verduurzamen. Vanuit klimaatambities, vanuit de noodzaak om te renoveren of moderniseren, of vanwege wetgeving. Het toepassen van energiemaatregelen kan handig gecombineerd worden met onderhoud. Uitbesteden van onderhoud inclusief het verbeteren van de energieprestatie kan door middel van een Energieprestatiecontract, afgekort EPC. Met de EPC PreCheck krijgt de gebouweigenaar in nog geen vijf minuten inzicht of het uitbesteden van duurzame maatregelen en goed onderhoud door middel van een Energieprestatiecontract een interessante optie is.”

Of dat zo is, hangt af van het gebouwtype, de energiekosten en reeds uitgevoerde renovaties. En van de organisatie zelf: is voldoende expertise aanwezig, is er draagvlak voor uitbesteding van onderhoud, en zijn gegarandeerde gebouw- en energieprestaties gewenst?

Na het invullen van de vragen krijgt de gebouweigenaar een eerste indicatie over energie efficientie opties. Via de tool kunt u ook direct in contact komen met een onafhankelijke deskundige EPC Facilitator.

De EPC PreCheck is gratis beschikbaar.

De Nederlandse versie is ook embedded op www.platformduurzamehuisvesting.nl/precheck/. en via een banner ontsloten op https://guarantee-project.eu/nl

De Engelstalige versie is bereikbaar via https://epccheck.eu/.

Newsletter

Our newsletter informs you about news of our project. By clicking the Submit button, you confirm that you have read the privacy policy.