Doe mee aan het Webinar Measurement and Verification

Op 23 Januari organiseren de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Factor4 (Belgie) een webinar over Measurement en Verificatie bij Energieprestatiecontracten (EPC’s).

Voordat je een EPC opstelt, is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken over de terminologie en over de manier waarop energiebesparing en andere prestaties worden gemonitord. M&V protocollen bieden handige uitgangspunten; de implementatie is afhankelijk van de beschikbare data en van de maatregelen die worden getroffen.

IPMVP

Sven Wuyts is project manager en EPC facilitator bij Factor4. Sinds 2009 werkt hij als

‘Certified Measurement and Verification Professional’ (CMVP); hij is erkend door EVO als ‘Niveau 2 trainer’. Sven Wuyts zal de doelen en uitgangspunten van M&V presenteren, een overzicht geven van M&V methodes, en ingaan op het belang van M&V bij EPC’s.

Hij gaat speciaal in op het ‘International Performance Measurement and Verification Protocol’ (IPMVP®). IPMPV definieert standaard terminologie en manieren om resultaten van energiebesparing te kwantificeren, Het is een internationaal protocol en framework, en wordt wereldwijd toegepast door ESCo’s om energiemaatregelen te implementeren.

Voor wie: Het webinar is bedoeld voor (Nederlandse en internationale) managers, financiële, juridische en technische professionals die betrokken zijn bij ondersteuning van opdrachtgevers bij de verduurzaming van gebouwen en de financiering daarvan.

Datum: 23 Jan 2018, 15:00 – 16:00

Georganiseerd door: RVO.nl, Irma Thijssen and Selina Roskam, en Factor4, Sven Wuyts en Geert Goorden.

Registratie: https://guaranteeforum.pleio.nl/events/event/view/55066222/guarantee-webinar-on-measurement-and-verification

 

 

Newsletter

Our newsletter informs you about news of our project. By clicking the Submit button, you confirm that you have read the privacy policy.