QualitEE publiceert marktonderzoek naar de Europese markten voor energie-efficiëntie

Een nieuw rapport over Europese markten voor energie-efficiëntiediensten en kwaliteit is gepubliceerd door het QualitEE-project. Het rapport richt zich op contractmodellen voor energieprestatiecontracten (EPC) en bedrijfscontracten voor energielevering (ESC). Het analyseert voornamelijk de resultaten van een marktonderzoek dat werd uitgevoerd door 188 EES-aanbieders en facilitators en 79 persoonlijke interviews met financiële instellingen en klanten. Bovendien evalueert het rapport de huidige status van kwaliteitsborging voor energie-efficiëntiediensten in de 15 bestudeerde Europese landen en onderzocht het de meest wenselijke kenmerken van een kwaliteitsborgingssysteem dat door marktdeelnemers de voorkeur geniet.

Het Europese rapport kan hier worden gedownload.

Gedetailleerde verslagen voor elk van de 15 bestreken Europese landen zijn ook beschikbaar. Download hier de Nederlandse.

Newsletter

Our newsletter informs you about news of our project. By clicking the Submit button, you confirm that you have read the privacy policy.